Pohjalaista läheltä ja kaukaa

Lähde linja-autolla helposti ja mukavasti kotieläinpihalle tutustumaan maatilan eläimiin ja maistamaan vuohenmaitojäätelöä vuohitilalle. Matkalla tutustutaan myös sähkölaitosmuseoon ja jyllinpeikon majaan.


Yhteiskuljetus lähtee Botniaringiltä lauantaina aamupäivällä kello 10:00. Mukaan bussiin mahtuu äidit ja lapset sekä mummot ja vaarit. Noin puolen tunnin kurvailun jälkeen saavutaan Hakunin kotieläintilalle, jossa pääsee tutustumaan esimerkiksi miten lampaat ja kilit elävät ja syöttämään kaniineja, ankkoja sekä kanoja. Sinut toivottavat tervetulleeksi tietysti myös tallikissat Miina ja Manu sekä koirat Inkku, Nalle ja Lola. Pihapiiristä löytyy ihmeteltävää ja vanhaa rompetta myös nostalgiannälkään.

Tunnin eläinten rapsuttelun jälkeen matka jatkuu Vatajanrannan vuohitilalle, jossa määkyvät vuohet ja tilan isäntäväki ottavat matkalaiset vastaan. Suussa sulavaa vuohenmaitojäätelöä maistellen kierrellään hetki ihastelemassa aitoa maalaismiljöötä. Monen matkaajan kassiin tarttuu myös maanmainiota vuohenjuustoa, ihan kotiinkin vietäväksi asti.

Vuohitilalta matka jatkuu sähköpuistoon, jossa on vanhan padon ympäristössä, kauniissa koskimaisemassa, sähkölaitosmuseo, tunnelmallinen kesäkahvila, luontopolku sekä kiehtova Jyllinpeikon maja leikkialueineen. Pienen evästyksen jälkeen voit osallistua noin puolen tunnin mittaiselle opastetulle kierrokselle sähkön tuotannon historiaan. Alueella on myös mahdollisuus poniajeluun/ratsastukseen. Noin kello 13:40 iloinen bussikuski tööttää, että nyt on aika palata radalle katsomaan kuinka siellä hurjastellaan ja kenelle paras aika kellotetaan.

Iltapäivällä matkalaisia palvelee Botniaringin ravintola, jossa kannattaa poiketa maistelemassa meheviä Hereford-hampurilaisia.

Aikataulu

Huom! Retken toteutuspäivät:  10.6., 15.7.
29.4. suunniteltu retki ei toteudu vähäisen osallistuvien vierailijoiden määrän vuoksi.

10.00 Lähtö Botniaringiltä
10.30 Hakunin kotieläintila
11.30 Lähtö Hakunin kotieläintilalta
11.40 Vatajanrannan vuohitila
12.30 Lähtö Vatajanrannan vuohitilalta
12.40 Jyllinkosken Sähkölaitosmuseo (välipalamahdollisuus kahvilakioskissa)
13.40 Lähtö Jyllinkosken sähkölaitosmuseolta
14.10 Saapuminen Botniaringille

(Pidätetään oikeus muutoksiin)

Hinnat

Lapsi 0-6v 13,00 €
Lapsi 7-12v 21,50 €
Aikuinen 27,00 €

Hinta sisältää linja-autokuljetuksen sekä sisäänpääsyn kohteisiin.

Poniajelu/ratsastus

3 min 3,00 €
10 min 5,00 €

Poniajelumahdollisuus Jyllinkosken alueella.

Myynti ja lisätiedot

Etelä-Pohjanmaan Matkailu
E-mail: matkailu(a)epmatkailu.fi
Puh. + 358 (0)6 420 9023

Pidätämme oikeuden muutoksiin.